Transport regelen als particulier, zo doe je dat

Bij goederentransporten denken we bijna altijd aan het transport tussen bedrijven. Ook particulieren moeten echter soms gebruik maken van diverse transport diensten. Zo moet je wanneer je als particulier gaat verhuizen, regelen dat je inboedel getransporteerd kan worden daar je nieuwe woning. Ook als je een groot en zwaar product aankoopt of wanneer je bijvoorbeeld jouw meubels aan een andere particulier verkoopt, is extern transport meestal nodig. Grote, zware goederen kun je immers niet vervoeren in je personenauto. Graag leg ik uit hoe je dergelijk goederenvervoer kunt regelen.

Eenmalig transport regelen als particulier

Wanneer je een vervoerder nodig hebt voor een eenmalige klus in eigen land, kun je als particulier terecht bij tal van aanbieders. Misschien heb je op een online marktplaats een zwaar artikel gekocht of zoek je transport voor de verkoop van je oude meubels. Let er echter op dat je als privépersoon in het goederentransport geen speciale rechten hebt. Je loopt precies dezelfde risico’s bij het transporten van goederen, als dat bedrijven doen. Maak daarom bij het regelen van transport als particulier weloverwogen keuzes en laat je eventueel bijstaan door een deskundige.

 

Particulier transport: zorg voor een goede verzekering

Ook bij particulier transport loop je dus de nodige risico’s. Zo kunnen de spullen die je laat vervoeren bijvoorbeeld beschadigd raken tijdens de reis. Ook kan het gebeuren dat ladingen kwijtraken of dat de vervoerder het slachtoffer wordt van diefstal. Indien je gebruik maakt van de diensten van een online transport aanbieder, is het daarom slim een eigen transportverzekering af te sluiten. Door de juiste verzekering af te sluiten weet je namelijk zeker dat de eventueel op gelopen schade gecompenseerd wordt. Verdiep je daarbij echter wel goed in de voorwaarden van de verzekering. Sommige situaties kunnen zijn uitgesloten van dekking en er kan een eigen risico gelden.

 

Particulier transport uit handen geven aan een expediteur

Ben je als particulier regelmatig op zoek naar een transport oplossing of wil je bijvoorbeeld goederen naar het buitenland vervoeren? Zorg er dan voor dat alles tot in de puntjes geregeld is door een externe expediteur in te schakelen. Een expediteur kent alle regels en risico’s en kan jou door zijn of haar netwerk een flexibele en voordelige transport oplossing aanbieden. Bovendien scheelt het uitbesteden van het regelen van particulier transport een hoop tijd. Zeker bij dure ladingen en internationale zendingen, waarvoor andere regels gelden, is dit daarom zeer aan te bevelen.

 

Moet jij binnenkort een zending versturen? Neem dan nu vrijblijvend contact op met mij! Ik vertel je graag meer over hoe ik als expediteur deze zorg voor jou kundig uit handen kan nemen.